Italpincér  |  +36204161616  

Duzsi Tamás Kékfrankos Rosé 2019  0,75l (13,5%)
Duzsi Tamás Kékfrankos Rosé 2019 0,75l (13,5%)
2 049 Ft

Duzsi Tamás Kékfrankos Rosé 2019 0,75l (13,5%)

A Kékfrankos rozé (Sióagárd - Lányvár dűlő) a pince fő rozébora.
Ez a bor mindig a Sióagárd-lányvári kékfrankos szőlőből készül, ez adja egyedi zamatát, gyümölcsösségét.
A Lányvár humuszban gazdag lösztalaján nagy lombfalon termesztjük rozéborunk alapanyagát. 1996-ban egy véletlen során kezdtük el rozéborunkat kékfrankosból készíteni. Ebben az időben ez a szőlőfajta egy eléggé elhanyagolt fajtának számított, nem szívesen foglalkoztak vele a borászok. Mivel akkoriban csak ezzel az ültetvénnyel rendelkeztünk, úgy gondoltuk, hogy abból az alapanyagból készítünk bort, ami a birtokunkban van. Törekvésünk a fogyasztók megelégedését váltotta ki, s mára pincénk fő termékévé vált a Kékfrankos rozé.

A kékfrankos tipikusan savhangsúlyos, gyümölcsös, tanninban közepesen gazdag, fűszeres karakterű száraz rozé- és vörösborokat ad.

A 2017-es év mediterrán hangulatát az idén márciusban palackozott Kékfrankos Rozénk elképesztő lendülettel és harmóniával tükrözi vissza.
A szüretet Dúzsi Bence vezetésével kézzel és nagy odafigyeléssel végeztük októberben a Sióagárd-Lányvár dűlőről. Ekkora alakulnak ki a kékfrankosra jellemző ízjegyek, így törekszünk arra, hogy teljes érettségében szüreteljük a szőlőt. Az erjesztést szép lassan hűtött acéltartályban végeztük, majd kora tavasszal palackoztuk. Így biztosítjuk minden évben azt a megbízható színvonalat, amelyet rozéboraink képviselnek.

Illatában elegáns egzotikus gyümölcsös illatjegyek dominálnak. Ízjegyeket tekintve citrusos gyümölcsök: grapefruit, mangó, pomelo bontakoznak ki finom savszerkezettel. A gazdagabb alkohol és a nagyobb beltartalmi érték mellett megmarad a rozé üdítő frissessége.
Ideális fogyasztási hőmérséklet: 8-10 °C.

2 049 Ft
Egységár: 2 732 Ft/liter
Adatok
Űrtartalom
0,75
Alkoholtartalom
13
Régió
Szekszárd
Származási hely
Magyarország
Ital típus
Száraz
Cikkszám
5999068812838
Kiegészítő termékek